Radionice informatičke pismenosti

radionice informaticke pismenostiZnamo kako su danas osnovna informatička znanja nužna za obavljanje niza aktivnosti, ali dok se većina mlađe generacije koriste blagodatima digitalnog doba u gotovo svemu što rade, mnoge je osobe informatika u formalnom obrazovanju zaobišla. Ipak, među njima postoje i oni koji se ne mire s takvim stanjem stvari. Skupina od 15 polaznika tako sudjeluje u seriji informatičkih radionica u okviru provedbe projekta "AKTIVNI U ZAJEDNICI".

Cilj projekta „AKTIVNI U ZAJEDNICI“ je jačanje socijalne uključenosti i povećanje zapošljivosti djece i mladih te starijih osoba kroz edukativne radionice kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu. Korist koju će ciljna skupina ostvariti kroz projekt su vještine, znanja, sposobnosti, motiviranost za uspješnu integraciju na tržište rada, (samo)zapošljavanje, aktivno uključivanje i djelovanje u društvenoj zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

Radi se o hvalevrijednom projektu koji ciljnoj skupini dugotrajno nezaposlenim osobama, kroz spomenute radionice, omogućuje besplatan susret s novim tehnologijama i olakšava im prilagodbu novim oblicima komunikacije. Tako polaznici stječu osnovna znanja o radu na računalu: izrada, preimenovanje i brisanje mapa, rad u programskom paketu ms office, pretraživanje i korištenje interneta te slanje e­mailova.